Security Awareness en Privacy (AVG)

  • Security Awareness en Privacy (AVG)

    TRAININGSVORM
    Klassikaal of Online – 2 dagdelen

    INLEIDING
    Tijdens de training Security Awareness en Privacy (AVG) leer je hoe jij je veilig kunt bewegen in de digitale wereld. In deze training leer je alles over zaken als Cybercrime, Virussen, Malware, Phishing, Ransomware, Botnet, Cryptojacking, Pinpasfraude, Helpdeskfraude, Identiteitsfraude, DDoS-aanvallen, Hacking, Internetoplichting, etc.

    Het belangrijkste doel van het onderdeel Security Awareness is bewustwording van de vele gevaren en leren hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van Cybercrime. De training sluit aan bij de laatste ontwikkelingen en het nieuws zodat je weer helemaal up-to-date bent.

    In het onderdeel Privacy nemen we je mee in de wereld van de Europese Privacy wetgeving, oftewel de AVG. Je leert onder andere waarom de AVG er eigenlijk is en hoe jij in het dagelijks leven hiermee te maken hebt. Je leert wat persoonsgegevens zijn en hoe jij kunt bepalen wat nou eigenlijk wel en niet mag als het gaat om het verwerken van de gegevens.

    PROGRAMMA

    Security Awareness

      • Introductie
      • Achtergronden en begrippen
      • Veilig Online, gevaren herkennen
      • Accounts en Wachtwoorden
      • WiFi, VPN, 4G/5G
      • Mobile devices
      • Internet tips & tricks
      • Social Engineering
      • Identiteitsfraude
      • AVG

    Privacy

      • Wat is Privacy?
      • Achtergronden en begrippen
      • Hoe worden persoonsgegevens gebruikt en misbruikt?
      • Identiteitsfraude en Social Engineering
      • De 7 uitgangspunten van de AVG
      • Wat zijn Persoonsgegevens en wanneer verwerk je deze?
      • De 6 grondslagen van de AVG
      • Welke rechten hebben burgers precies volgens de AVG?
      • Autoriteit Persoonsgegevens
  • Security Awareness

    TRAININGSVORM
    Klassikaal of Online - 1 dagdeel

    INLEIDING
    Tijdens de training Security Awareness en Privacy (AVG) leer je hoe jij je veilig kunt bewegen in de digitale wereld. In deze training leer je alles over zaken als Cybercrime, Virussen, Malware, Phishing, Ransomware, Botnet, Cryptojacking, Pinpasfraude, Helpdeskfraude, Identiteitsfraude, DDoS-aanvallen, Hacking, Internetoplichting, etc.

    Het belangrijkste doel van het onderdeel Security Awareness is bewustwording van de vele gevaren en leren hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van Cybercrime. De training sluit aan bij de laatste ontwikkelingen en het nieuws zodat je weer helemaal up-to-date bent.

    PROGRAMMA

    • Soorten bedreigingen
    • Veilig mailen en internetten
    • Herkennen van onveilige linkjes
    • Veilige wachtwoorden en authenticatie mogelijkheden
    • Gebruik openbare netwerken/wifi
    • Veilig gebruik van smartphones
    • Identiteitsfraude
    • Social engineering
  • Privacy (AVG)

    TRAININGSVORM
    Klassikaal of Online - 1 dagdeel

    INLEIDING
    In de training Privacy (AVG) gaan we uitgebreid in op het fenomeen online Privacy en nemen we je mee in de wereld van de Europese Privacy wetgeving, oftewel de AVG. Je leert onder andere waarom de AVG er nou eigenlijk is en hoe jij hier in het dagelijks leven mee te maken hebt. Je leert wat persoonsgegevens zijn en hoe jij kunt bepalen wat nou eigenlijk wel en niet mag als het gaat om het verwerken van de gegevens.

    PROGRAMMA

    • Wat is Privacy?
    • Achtergronden en begrippen
    • Hoe worden persoonsgegevens gebruikt en misbruikt?
    • Identiteitsfraude en Social Engineering
    • De 7 uitgangspunten van de AVG
    • Wat zijn Persoonsgegevens en wanneer verwerk je deze?
    • De 6 grondslagen van de AVG
    • Welke rechten hebben burgers precies volgens de AVG?
    • Autoriteit Persoonsgegevens
  • Webinars

    • IS JOUW SMARTPHONE VEILIG?
      De vaste telefoonlijnen zijn vervangen door smartphones die overal met ons meegaan. Een volledige computer, fotocamera, agenda, mail, bestanden etc. nemen we mee in onze broekzak. Gebeurt dat allemaal wel veilig? Waar moet ik op letten? Veel mensen hebben deze vragen. Ervaar de tips en tricks tijdens deze Webinar en voel je meer ‘in control’.

    • HOE HERKEN JE GEVAARLIJKE BERICHTEN?
      Iedere dag bereiken ons talloze berichten via het Internet op onze computer, smartphone en tablet. In deze Webinar leer je de gevaren herkennen en vermijden die op de loer liggen zoals Phishing-links en kwaadaardige bijlagen. Ook maken we je bewust van de nieuwste strategieën die cybercriminelen toepassen om jou te benadelen.

    • BESCHERM JEZELF TEGEN CYBERCRIME
      Bewustwording is de eerste stap bij het jezelf wapenen tegen de enorme diversiteit aan bedreigingen die in de online-wereld dagelijks op je afkomen. Weet je welke vormen van cybercrime bestaan dan is het zaak om ze snel en doeltreffend te herkennen zodat je geen slachtoffer wordt. Verder zijn er diverse softwareproducten op de markt die helpen om jou en jouw computer te beschermen.

    • BEWUST VAN JE PRIVACY
      Als het gaat om je privacy kun je denken dat je niets te verbergen hebt, maar kijk je wat beter naar wat er in de online-wereld allemaal gaande is dan kom je erachter dat je misschien wel veel te beschermen hebt. Voor marketingbureaus, maar ook voor cybercriminelen zijn jouw gegevens goud waard en worden daarom volop verhandeld, gebruikt en helaas ook misbruikt. In deze Webinar krijg je inzicht in de vele manieren waarop je gegevens verzameld en gebruikt (misbruikt) worden, hoe je hier last van kunt hebben, hoe je je gegevens kunt beschermen en wat je rechten als burger zijn.

    • AVG IN JIP EN JANNEKE TAAL
      Privacy van mensen is steeds belangrijker geworden. De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) schrijft bedrijven en instanties regels voor om jouw persoonsgegevens te beschermen. Maar voor veel mensen is het nog steeds onduidelijk wat de AVG nou eigenlijk precies inhoudt. In deze Webinar leggen we op een eenvoudige manier uit wat de AVG is. Waarop moet je letten als je met persoonsgegevens werkt en welke rechten heb jij als burger?

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR:


TRAININGSVORMEN


KLASSIKALE TRAINING

Onze klassikale trainingen bieden de beste mogelijkheden om te leren. Theorie en korte demonstraties worden voortdurend afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen voor een optimaal leerrendement.

Het persoonlijke karakter, het aanvoelen van tempo en het inhoudelijk afstemmen van de inhoud komen hier het beste tot uiting.

ONLINE TRAINING

Het is groot voordeel om vanaf je eigen werkplek de training te kunnen volgen. De online trainingen zijn met name geschikt voor diegene die gewend is aan online vergaderen en makkelijk tussen schermen kan wisselen.

De nadruk ligt op de theorie en demonstraties, al is er ook ruimte voor vragen en oefeningen.

WEBINAR

In een korte tijd (max 1 uur) een opfrissing, tips en tricks of simpelweg kennismaken met nieuwe dingen. Heerlijk vanuit de 'luie' stoel thuis of op de werkplek kennis en vaardigheden opdoen.

We hebben ruim 30 verschillende Webinars die met regelmaat in onze trainingskalender aangeboden worden.

WORKSHOP

Onze workshops worden toegespitst op de specifieke wensen van de organisatie en de deelnemers. Een workshop leent zich bij uitstek om kennis en vaardigheden te combineren met aspecten zoals samenwerken, motivatie, enthousiasme en efficiëntie.

De workshops worden ingevuld met praktische voorbeelden van en toepassingen op je werk.

© All rights reserved.
Powered by InAspire.

Contact

  • InAspire BV

    Broekmorgen 8

    5401 PK UDEN


    +31 6 4130 9956 


    KVK 62774662